CASCO BIZTOSÍTÁS

Mire nyújt védelmet a casco?

A casco biztosítás lényege, hogy gépjárművünkben keletkezett károkat ne saját magunknak kelljen megtéríteni, hanem erre védelmet, biztosítási szerződést vásárolunk.

A casco biztosítás általában  fedezetet nyújthat a saját hibás töréskárokra (baleset vagy más általi töréskár, rongálási kárra), elemi károkra, lopás vagy részlopás károkra. A casco biztosítás nem kötelező biztosítási forma, vagyis szabadon megköthető, azonban a biztosító társaságoknál az adott casco biztosítási fedezet eltérhet egymástól, illetve több casco biztosítási módozatot is müvelhet egy biztosító társaság.

A casco díj

A casco biztosítás díját általában a gépjármű értéke, a választott önrész, a biztosítást kötő személyes adatai határozzák meg, de fontos díjmeghatározó tényező lehetséges még az eltérő casco biztosítási módozatok választása is (pl. “full casco” vagy “rész casco”).

Új és használt gépjármű

A casco biztosítás egyaránt megköthető új (0 km-es) és használt gépjárműre is, azonban utóbbi esetében biztosítónként meghatározzák a még kockázatba vonható gépjárű korát. Új, hiteles autó esetében nem ritka, hogy a finanszírozó a casco biztosítás meglétét előírja szerződésben, illetve kéri a kedvezményzetti jog bejegyzését a hitelösszeg erejéig.

Szemle használt autóra

Használt autóra kötött casco biztosítás esetén a biztosító társaságok a biztosítás elfogadását általában szemléhez kötik. Ekkor egy Önnel egyeztett időpontban és helyen (akár az othonában vagy a munkahelyén) a biztosító társaság szakértője felkeresi Önt, a gépjárműről fényképeket készít, amely alapján kötnek szerződést. Amennyiben Önnek a gépjárművén sérülés található, akkort ezt rögzítik a szerződésben, hogy egy később bekövetkező kár esetén elpkereshető kegyen a korrekt kárrendezéshez.

Kedvezményezetti jog új autóra

Amennyiben új autóra köt casco biztosítási szerződést és finanszírozott a gépjárműve, ebben az esetben a kedvezményezetti jog bejegyzésében is segítséget nyújtanak cégünk munkatársai.