EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁS

Az egészségbiztosításról

Magán egészségbiztosítással a gyorsabb és hatékonyabb gyógyulás érdekében, várólisták nélkül, kifejezetten a betegségek megelőzésére és a korai stádiumban történő felismerést megcélozva.

A 2012. január 1-től életbe léptetett törvényi változűások következtében a magán egészsgébiztosításra kifizetett költségek teljes mértékben elszámolhatóvá váétak a cégek számára. Az intézkedés célja, hogy az állami egészségügybe részlegesen beengedjék a magántőkét is, illetve ne az államot terhelje azok gyógyítása, akik egy magasabb szinten – korábban is figyelve az egészségükre, egészségmegőrzésre – kifejezetten a gyors és hatékony gyógyulásra kívánják fektetni a hangsúlyt.

A magán egészségbiztosítás nem mindeki számára elérhető, jellemzően kor és egészségi állapot alapján vállalják a biztosítüó társaságok a szerződés megkötést. Jellemzően azokra a fiatal és egészséges felnőtt embereket szeretnék ügyfelüknek, akik jelenleg is törödnek az egészségükkel, de egy bekövetkező nem várt betegség esetén a gyógyulást minden eszközzel megragadni szeretnék.

Jelenleg kétfajta egészségbiztosítási konsturkció érhető el Magyarországon: az összegbiztosítás és a szolgáltatás finanszírózás. Az összegbiztosítás esetén egy bekövetkező kár (betegség, egészségromlás) miatt a biztosító társaság egy kártérítési összeget nyújt a biztosított részére, de a gyógyulásában tevékenyen nem vesz részt. A szolgáltatás finanszírozás esetén a biztosító nem ad át kártérítési összeget a biztosított részére, hanem jellemzően azt vállalja, hogy az általa szerződésben álló magas szinvonalú egészségügyi intézményben a biztosított kiemelt szolgáltatást kap (akár várólista nélkül), vagyis a lehető leghamarabb megpróbálják az egészségromlását helyreállítani, illetve ezzel kapcsolatos kiadásokat a szolgáltatást nyújtó intézmények felé fedezi.

Amennyiben az Ön számára is fontos az egészsége, keresse meg munkatársunkat személyre szabott biztosítási ajánlat kidolgozása vagy csak tanácsadás végett.