UTASBIZTOSÍTÁS

Az utasbiztosításról

Egy nyaralás vagy üzleti út pillanatok alatt kellemetlenné válhat, ha bármilyen baleset ér bennünket vagy betegek leszünk. A külföldi kórházi kezelés költsége a csillagos egekig emelkedhet, bizonyos országokban akár milliós számlát is kaphatunk egy kezelés után. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy ezt az összeget nekünk kell-e megfizetnünk. A legtöbb biztosító már napi néhány száz forintos költségért is vállal utasbiztosítást.

Ez egy komplett biztosítási termék, amely szolgáltatási csomagként működik, tehát általában magánban foglalja az élet- és balesetbiztosítást, valamint poggyászaink biztosítását is. Az a szerződéstől függ, hogy a betegségbiztosítás is a csomagba tartozik-e, de jellemzően igen. Ez azt jelenti, hogy amíg külföldön tartózkodunk, a biztosító vállalja, hogy kárunkat, kórházi számlánkat a szerződésben foglaltak szerint megtéríti. Ezen felül asszisztenciát is biztosítanak, sőt némely esetben a hazaszállításunkról is gondoskodnak. Ez nagyon fontos lehet, ha nem beszéljük elég jól az adott nyelvet vagy nincs nálunk elegendő készpénz. Távol az otthonunktól nagyon nehéz helyzet lehet egy baleset vagy betegség után elintézni a papírmunkát és megoldani a hazajutást – mindezek ezért a biztosító feladatai lehetnek.

Az utasbiztosítás az egyik legolcsóbb és legszélesebb szolgáltatási kört tartalmazó biztosítás. Sokan megfeledkeznek róla, pedig nagyon sok pénzt spórolhatunk meg vele. Minden külföldi utazás esetében célszerű tájékozódni a lehetőségekről, és a legmegfelelőbb biztosítási szolgáltatást kiválasztani. Ne induljunk útnak utasbiztosítás nélkül!