Jobb életminőség a légzésen keresztül

Ki ne szeretne jobb életminőséget, egészséget, a stressz jobb kezelését, a növekvő energiaszintet és koncentrációt?

A légzés tudatosítása és javítási óriási áttörést jelenthet az életminőség javulásában. A légzés tudatosításával már évszázadok óta foglalkoznak például a jógában, de mára a modern orvostudomány is eljutott arra a szintre hogy említést tesz a jelentőségéről, és néhány országban például az asztma kiegészítő kezeléseként alkalmazzák.

A légzés tudatosítása az egész szervezetre hatással van, de leginkább az idegrendszer kondícionáltságát eredményezi. Ez az idegrendszeri kondícionáltság az öntudatlan, automatikus légzést nyugodtabbá, mélyebbé és harmonikusabbá teszi. A lényeg a légzés mindennapos fejlesztése, és ezáltal az idegrendszer megerősítése, amely oda vissza hatással van egymásra és egy pozitív körforgást hoz létre, ami javuló egészségi állapotot indikálhat.

A nem megfelelő légzési szokások megváltoztatják a test biokémiáját is, mivel befolyással vannak a keringésre, emésztésre is, és a légzés folyamatában részt vevő mozgásszervi struktúrákra és az érzelmekre is.

Ebből is láthatjuk, milyen hatása lehet a nem megfelelő légzésnek az egészségünkre. A Buteyko módszer célja a normál funkcionális légzés helyreállítása és a helytelen légzés által kialakult szimptómák javítása. A módszer légzéstechnikai gyakorlatokból valamint a légzésre hatással lévő tényezők alkalmazására tett javaslatokból áll (testmozgás, beszéd, táplálkozás, alvás stb.). A program során a légzés maximális irányítása és a nem kívánatos tünetek jelentős csökkentését vehetjük észre magunkon.

A Buteyko online tréningsorozat hatékony megoldást nyújt a helyes légzés visszaállítására, melyet mindenki  akár azonnal tud alkalmazni saját életében és beiktatni mindennapjaiba a jobb egészségi állapotának  és életminőségének javítása érdekében.

A tréningen megtudhatjuk a helyes és helytelen funkcionális légzés, és azok az egészségünkre gyakorolt pozitív és negatív hatásait. A tréning fő témája a Buteyko módszerben alkalmazott gyakorlatok és azok megfelelő kivitelezése. A gyakorlatok segítenek az egészséges légzés fokozatos helyreállításában, ami által akár 24 órán belül némelyik tünet csökkenése vagy teljes megszűnése is tapasztalható.

Az online tréning azért is ideális, mert így otthoni kényelméből gondoskodhat egészsége javításáról. A tréning kiscsoportos, így maximalizálható az egyéni fejlődési ütem is.

A Buteyko légzéstechnika gyakorlatainak rendszeres gyakorlásával javulnak az olyan gyakori panaszok, mint például az asztma, nehéz légzés, nátha, depresszió, horkolás, alvászavarok, pánikrohamok és a szorongás is.

Vélemény, hozzászólás?