Személyi kölcsön veszélyei

Azt tudjuk, minden bank alaposan megvizsgálja, hogy mennyire hitelképes az, aki személyi kölcsönt akar felvenni. Szükség van jövedelemigazolásra, akár a befizetett közüzemi számlákra, hogy lássa, nyugodtan folyósíthatja-e a kívánt összeget az igénylőnek. Azonban nemcsak a pénzintézetnek kell mérlegelnie, hanem a személyi kölcsön igénylőjének is, hiszen ha átgondolatlanul vesz fel hitelt, az rossz következményekkel járhat.

 

Mire figyeljünk?

 

Mivel sokan akarnak személyi kölcsönt felvenni, a bankok versengenek egymással az ügyfelekért. Van olyan honlap, amely kifejezetten azért jött létre, hogy segítsen áttekinteni az embereknek az ajánlatokat – és jobbnál jobb ajánlatok vannak, amelyekre szívünk szerint reflexből lecsapnánk. Fontos ugyanakkor, hogy hosszú távon is megfelelő legyen az ajánlat, hiszen a nagyobb személyi kölcsönnel akár évekre lekötelezhetjük magunkat. És ez azt jelenti, évekig hónapról hónapra pontosan kell fizetni a törlesztőrészletet.

A személyi kölcsön felvétele előtt ezért érdemes mérlegelnie, hogy kellően stabil-e a munkahelyünk, biztosan elég magas-e a fizetésünk. Van-e B-tervünk arra, ha véletlenül munkahelyet kell váltani, vagy bármi történik, ami hátráltat minket a kölcsön törlesztésében. Amennyiben arra jutunk, hogy a családi kassza veszélyeztetése nélkül tudjuk fizetni a személyi kölcsönt, akkor már csak annyi a feladat, hogy megtaláljuk a legjobb konstrukciót.

Vélemény, hozzászólás?